(foto) Amenzi de până la 40 de mii de lei sau închisoare. Cei care vor vandaliza zidurile clădirilor din capitală vor fi pedepsiți conform legii

img

Locuitorii orașului Chișinău și oaspeții acestuia sunt rugați să respecte legea și să se abțină de la vandalizarea zidurilor clădirilor publice, pentru a menține un oraș frumos. Un anunț în acest sens a fost publicat pe pagina web a Primăriei.

Totodată, atenționăm că pentru cei care continuă să urâțească spațiul public al capitalei, prin înscrierea sau aplicarea pe ziduri, pe fațadele imobilelor proprietate publică sau privată, pe monumente istorice și de arhitectură sau pe orice alt tip de construcții a inscripțiilor neautorizate, prin utilizarea de vopsele, spray-uri și alte asemenea materiale care murdăresc sau produc deteriorarea ori distrugerea bunurilor în cauză, sunt prevăzute sancțiuni, conform prevederilor Codului Penal al Republicii Moldova.

img (2)

În caz de neconformare cu solicitarea administrației publice locale vizavi de abținerea de la vandalizarea zidurilor clădirilor publice, cetățenii riscă să fie sancționați cu amendă de la 27 500 până la 42 500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 140 la 200 de ore sau cu închisoare de până la 1 an, conform prevederilor art. 288, Cod Penal al Republicii Moldova, vandalizarea fațadelor clădirilor.

img (1)

Cetățenii care observă cazuri de vandalizare a zidurilor clădirilor din oraș sunt rugați să apeleze la numărul unic de urgență 112.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente