Centrul Naţional Anticorupţie, prin intermediul Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), şi procurorii anticorupţie au aplicat zilele acestea sechestre în valoare de cca 364 de milioane de lei în dosarele fraudei bancare. Printre bunurile indisponibilizate sunt active, mijloace financiare, capitaluri sociale etc.

„Totodată, în vederea recuperării prejudiciului cauzat în urma devalizării sistemului financiar-bancar, ARBI a ridicat 11 automobile care aparţin companiilor gestionate de unul din beneficiarii fraudei. Este vorba despre maşini de lux, inclusiv blindate, marca Mercedes (GL, Maybach), Bentley şi Toyota, pe o parte din ele fiind deja aplicat sechestru”, scrie într-un comunicat pe pagina Centru Național Anticorupție.

De la crearea sa, ARBI a efectuat investigaţii financiare paralele în baza delegaţiilor procurorilor pe un şir de dosare penale care au vizat infracţiuni de corupţie, trafic de persoane, circulaţie ilegală de droguri, evaziune fiscală, delapidări de fonduri etc. În perioada de referinţă, ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de cca 1,5 miliarde de lei.

Amintim că, ieri ofițerii Procuraturii Anticorupție de comun cu CNA au efectuat mai multe percheziții la domiciliile și birourile mai multor persoane implicate în dosarul fraudei bancare. Aceștia au demarat percheziții la domiciliile deputatelor PP Șor Reghina Apostolova și Marina Tauber și la domiciliul domnului Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova.