Cea de-a V-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești a fost inaugurată în seara zilei de 16 septembrie la Chișinău, în incinta Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Evenimentul a debutat cu spectacolul „Dosarele Siberiei”, în regia lui Petru Hadârcă, realizat după memoriile Ecaterinei Chele, Margaretei Spânu-Cemârtan și ale lui Ion Moraru.

La inaugurarea evenimentului a participat și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, care în mesajul său a mulțumit partenerilor pentru contribuția adusă în organizarea Reuniunii Teatrelor Naționale Românești la Chișinău, care pentru al V-lea an consecutiv, la început de toamnă, vine să încânte publicul spectator cu cele mai noi creații scenice ale regizorilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Cea de-a V-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale se desfășoară în perioada 16-29 septembrie 2019. Programul evenimentului cuprinde 30 de spectacole ale teatrelor din Chișinău, Bălți, Cahul, București, Craiova, Iași, Târgu Mureș, Sibiu, Vârșeț, inclusiv opt spectacole radiofonice și un spectacol-concert „Actorii cântă”.

teatru

În cadrul ediției din acest an vor fi prezentate spectacolele:

# „Pomul Vieții” – Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău;

# „Noii infractori” – Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București;

#„Balul” și „Perfect compus” – Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu;

# „Miroase a pradă” – Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova;

# „D`ale Carnavalului” – Teatrul Național din Târgul-Mureș;

# „Herghelia” – Teatrul Muzical-Dramatic „B.P. Hașdeu” din Cahul;

# „Retro” – Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți;

# „Dansul Delhi” – Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Reuniunea Teatrelor Naționale, ediția a V-a, se va încheia pe data de 29 septembrie cu spectacolul „Livada cu vișini” de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Cozub (Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău).

Evenimentul este organizat de către Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Ministerului Culturii și Identității Naționale al României, Institutului Cultural Român și a filialei acestuia la Chișinău.

Programul Reuniunii Teatrelor Naționale îl puteți vedea AICI.