Expert Forum organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație. Forumul va fi organizat în perioada 26 – 30 octombrie 2019, la Sinaia.

Școala pentru Democrație este un program al Expert Forum care își propune să creeze un mediu inovator de învățare pentru profesorii care doresc să descopere instrumente alternative și eficiente de educare și implicare activă a tinerilor.

În cadrul forumului vor fi selectați 18 profesori din Moldova pasionați de educația pentru democrație și metode nonformale, care predau la gimnaziu sau liceu. În cele cinci zile de activități nonformale și întâlniri cu experți vor fi abordate concepte legate de democrație și implicare civică.

# Ce presupune Școala pentru Democrație?

# Un training de cinci zile în care vom pune accentul pe metode nonformale de învățare; sesiuni despre concepte cheie legate de democrație și stat de drept, dezinformare și alegeri; activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active; sesiuni de pregătire a unor proiecte civice.
# Schimb de experiență cu profesori din România, parte a rețelei extinse a Școlii pentru Democrație.
# Mentorat pentru pregătirea unor proiecte civice, participative în comunități.
# Sprijin pentru punerea în practică a unor proiecte civice în comunitățile de unde provin profesorii, cu sprijin financiar și tehnic de la Expert Forum.

Participarea este gratuită, organizatorii vor acoperi costurile cu materialele de training, mesele și cazarea în camere duble la Sinaia, precum și transportul. Profesorii care au participat la edițiile anterioare nu mai pot participa la acest apel de candidaturi.

# Ce trebuie să trimiți pentru a candida?

# un curriculum vitae (CV) de maximum trei-patru pagini;
# o idee de inițiativă civică realistă (minim o jumătate de pagină, maximum două pagini), pe care ai vrea să o pui în aplicare și care ar putea îmbunătăți mersul lucrurilor în școala sau comunitatea ta; menționează cum tinerii din comunitate ar putea fi implicați în acest proces de schimbare. Nu trebuie să trimiți un proiect structurat, ci doar descrierea ideii respective;
# formularul de candidatură (unde se vor încărca și CV-ul, alături de ideea de proiect, menționate mai sus) este disponibil AICI.

La punctarea candidaturii vom ține cont în proporție egală de proiect, CV și informațiile din formular. Candidaturile pot fi expediate până la data de 20 septembrie 2019, ora 23.59.