(video) Azi marcăm Ziua Internațională a muzicii country. Tot ce trebuie să știi despre acest gen de muzică

bkg-ziua-muzicii-country-fb

Muzica country, una dintre cele mai îndrăgite stiluri muzicale din lume, a pornit din Statele Unite și tot de aici a plecat și ideea de a o aniversa în fiecare an, la 17 septembrie, începând din 1950. La nivel global, în această zi se organizează concerte și festivaluri, se ascultă muzică, se dansează, se participă la felurite concursuri și toată lumea are ca principal obiectiv o distracție pe cinste.

Pe 17 septembrie oamenii de toate vârstele își pun pălăriile și cizmele de cowboy, îmbracă cea mai frumoasă pereche de blugi pentru a da manifestărilor culoarea și spiritul caracteristici.

# Country este un gen muzical apărut în anii 1920 în sudul SUA. Își are originea în muzica irlandeză, însă are influențe și din alte genuri, cum ar fi Bluegrass, blues sau gospel.

# Jimmie Rodgers este considerat „tatăl muzicii country”. El a decedat la vârsta de 35 de ani, iar muzica lui a inspirat alți artiști să dezvolte acest stil de muzică.

# Henry Ford, producătorul de autoturisme, a investit mai mulți bani în promovarea acestui stil de muzică decât oricine altcineva în anii ’20. Ford era îngrozit de ceea ce el considera a fi „decadența” dansurilor lascive în cuplu, pe ritmuri de jazz, foarte la modă în marile orașe. Pentru a contracara acest curent, a organizat concursuri de dans tradițional și festivaluri de muzică country, pentru a promova ceea ce el considera o formă clasică și mai „cuminte” de divertisment.

# În anii ’20, stilul country nu era chiar pentru cei cu gusturi subțiri. Textele erau cam fără cenzură și ar fi necesitat multe bipuri care să acopere aluziile destul de directe la viața intimă. După 1930, radioul a devenit principalul mediu de difuzare pentru muzică, ceea ce a condus la cerința de a stiliza și rafina textele. Deși poate părea straniu, firmele care cumpărau spațiu publicitar au insistat pe necesitatea de a trece cu textele pe la „curățătorie”, înainte de fi dat pe post.

# Versurile muzicii country celebrează bucuria de a trăi a oamenilor de la țară, care petrec în mijlocul naturii și îngrijesc cirezile de vite, dragostea, plăcerile simple ale vieții.

Mai jos puteți asculta colecția de aur a muzicii country.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente