Canal 2 anunță că va renunța la frecvența națională pe care o deține și îndeamnă ca această frecvență să fie returnată TVR Moldova. Despre asta a anunțat într-un comunicat de presă compania Telestar Media, care deține posturile Canal 2 și Canal 3 din trustul General Media Grup.

Comunicatul este semnat de către directorul postulurilor, Oleg Cristal. În acesta, Cristal spune despre presiuni atât asupra televiziunii cât și a jurnaliștilor, dar și faptul că se „încearcă preluarea abuzivă a frecvenței naționale de la Canal 2, în favoarea unui alt post TV care promovează interese străine”.

Astfel, Cristal anunță că postul renunță la frecvența Canal 2 și îndeamnă Guvernul și alte instituții să fie returnată această frecvență Societății Române de Televiziune, pentru difuzarea TVR Moldova.

Canal 2 a fost lansat în 2007 (cu denumirea 2PLUS), când CCA a retras licența de emisie a postului public român de televiziune TVR1, pe motiv că nu a achitat taxele legate de echipament de retransmisie. Atunci, TVR1 a dispărut definitiv de pe micile ecrane ale moldovenilor.

Frecvența, preluată de către Vlad Plahotniuc, la început a transmis Antena 1, după care a crescut numărul de producție proprie. Din 2010, 2PLUS a agreat să retransmită TVR1.

În 2014, 2PLUS devine Canal 2 în urma rebranding-ului, iar la acest post a început a fi difuzat exclusiv conținut produs în Moldova, propriu pentru Canal 2, sau preluat de la alte televiziuni din trustul General Media Group din care făcea parte.