(foto, video) Au redescoperit Moldova alături de prietenii din străinătate și au fost premiați. Campania „Hai la mine acasă” și-a desemnat câștigătorul

collage

Diaspora moldovenească s-a solidarizat și a participat, în perioada 1 august-10 septembrie, la campania „Hai la mine acasă”. Moldovenii au invitat prietenii de peste hotare să viziteze Moldova și alături de aceștia au redescoperit-o de la Nord la Sud, de la Est la Vest.

În puțin peste o lună, în cadrul campaniei s-au generat peste 600 de poze și videoclipuri, iar ambasadorii acesteia – Nata Albot, Mișa Turcanu și Adrian Ursu – au oferit zeci de sfaturi și recomandări de experiențe turistice în Moldova, care au adus campania la peste 300 de mii de interacțiuni directe. Mai multe instituții media locale s-au aliniat campaniei și au publicat articole despre program și destinațiile turistice.

Juriul, format din ambasadorii campaniei, reprezentanții Asociației Naționale de Turism Receptor și Intern și ai Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK aid, a ales 12 cei mai creativi, activi și pasionați participanți, care vor fi premiați cu cadouri cu logoul turistic al Moldovei – „Pomul Vieții” – vinuri legendare și noi experiențe.

Câștigătoare în cadrul campaniei a fost desemnată Olga Bostan, care a a fost remunerată cu premiul mare: un weekend pentru două persoane la orice vinărie din țară* cu activități turistice, cazare și mese incluse.

Olga locuiește în prezent în Olanda și în august a invitat doi prieteni pentru a vizita Moldova. Este vorba despre belarusul Ilya și italianul Matia. Aventurile lor în Moldova au început cu un master class în pregătirea colțunașilor cu cartofi, ghidat de mama Olgăi, mâncatul fructelor din gradina bunicii, degustări de băuturi tradiționale. Apoi a urmat o vizită în Găgăuzia, la Vinăria Comrat, explorarea regiunii transnistrene și, la încheiere, o plimbare cu caiacul pe râul Nistru. Din mărturiile oaspeților nu a fost loc pentru plictiseală în agenda turistică oferită de câștigătoarea campaniei.

Campania „Hai la mine acasă!” îndeamnă moldovenii să-și cunoască țara, să o exploreze, pentru a putea, ulterior, să o promoveze printre prietenii lor, invitându-i în ospeție, așa cum sună și sloganul turistic al țării #FiiOaspeteleNostru.

Participanții la campanie au fost îndemnați să-și împărtășească experiențele prin videouri și fotografii pe rețelele de socializare Facebook și Instagram, utilizând hashtag-urile #hailamineacasa și #beourguest.

Diana Lazăr, vice director, Proiectul de Competitivitate din Moldova al USAID, Guvernul Suediei și UK aid: „Rezultatele campaniei au depășit așteptările noastre, demonstrând o participare activă a cetățenilor din diasporă în promovarea țării noastre ca destinație turistică. Rolul pe care îl joacă acești ambasadori în promovarea potențialului turistic emergent al Moldovei ne-a convins să continuăm această campanie și în cadrul Zilei Naționale a Vinului, un eveniment emblematic pentru Moldova.”

Emilian Dzugas, Președinte ANTRIM: „Această campanie s-a dovedit a fi un succes al parteneriatul civic dintre sectorul de turism, formatorii de opinie, diasporă și autorități. Rolul Poliției de Frontieră în informarea diasporei și a turiștilor străini despre destinațiile turistice din Moldova a fost unul substanțial, contribuind la sporirea vizibilității acestei campanii. Pe viitor, ne propunem să diversificăm ghidul turistic, disponibil acum în versiunile română, rusă, engleză și în alte limbi, îl vom promova on-line pentru a atrage și a facilita accesul turiștilor la informații despre atracțiile turistice din Moldova.”

Alți 11 participanți, autorii celor mai interesante postări, vor primi seturi cadou:

Elena Trifan

Tatiana Vârlan

Daria

https://www.instagram.com/p/B2CGWicBLDI/

Fără titlu

Natalia Chicu

https://www.instagram.com/p/B2bi9mjhhuq/

Fără titlu

Marina Cebanu

https://www.instagram.com/p/B2QZxWlB3wl/

Liudelu

https://www.instagram.com/p/B1TpJXHIDOP/

Catalina Albu

https://www.instagram.com/p/B03omUBIsgx/

Loredana Gamurari

https://www.instagram.com/p/B2H3YyshnB6/

Balatel Elana

Simion Croitoru

###

Campania „Hai la mine acasă!” este o completare a campaniei internaționale de promovare a Republicii Moldova ca destinație turistică „Be Our Guest”/„Fii Oaspetele Nostru”, realizate sub egida brandului național turistic „Pomul Vieții”, fiind inițiată de Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), în colaborare cu Poliția de Frontieră, cu sprijinul partenerului strategic al industriei de turism, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK aid.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente