Șase elevi din Moldova, care au obținut rezultate remarcabile în cadrul „Olimpiadei Megapolis” - unul dintre cele mai mari evenimente educaționale din lume, care s-a desfășurat la începutul lunii septembrie, la Moscova, au fost premiați de președinte. 

Astfel, prin Decret al Președintelui Republicii Moldova, pentru rezultate deosebite la disciplinele de studiu, spirit competitiv și atitudine creativă manifestate în procesul educațional și performanțe remarcabile obținute în cadrul concursurilor internaționale, Alexandru Lopotenco, tânărul care a obținut aurul la „Olimpiada Megapolis”, a primit medalia „Meritul Civic”.

De asemenea, eleva Moraru Felicia-Daniela, medaliată cu argint, și următorilor elevi medaliați cu bronz în cadrul Olimpiadei: Botezat Cătălin, Ciursin Andrei, Efimov Daniel și Griza Mădălina, președintele le-a oferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova.

La ediția a IV-a a acestei competiții școlare de talie mondială, în premieră, a participat și lotul reprezentativ al Republicii Moldova, care s-a plasat pe locul trei.