Vicepreședintele platformei DA și-a dat demisia. Stanislav Pavlovschi: „Misiunea mea în sfera politicului este îndeplinită”

Stanislav-Pavlovschi-840×420-840×420

Stanislav Pavlovschi, vicepreședintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, și-a anunțat demisia din funcție și retragerea din sfera politică și partid. Anunțul a fost făcut într-o postare pe pagina de Facebook.

Pavlovschi a anunțat că a avut inițial trei sarcini de bază: debarcarea pe calea prevăzută de Constituție a regimului uzurpator, promovarea tineretului în poziții cheie în stat și reformarea profundă a sistemului de drept din Republica Moldova, iar acum, aceste obiective au fost îndeplinite, din punctul său de vedere. Prin urmare, acesta a anunțat că se retrage din activitatea politică și își va continua activitatea într-un domeniu specific lui, în calitate de jurist, avocat, specialist în domeniul protecției drepturilor omului și activist civic.

„Dragii mei prieteni,

Azi dimineața eu am fost de mai multe ori sunat și întrebat de mai mulți reprezentanți ai media dacă este adevărat că mi-am dat demisia din funcția de vicepreședinte al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr și m-am retras din Partid.

În spiritul conlucrării noastre sincere și deschise de mai mult timp mă simt dator să vin cu următoarele precizări.

Activând în calitate de procuror și judecător de a lungul a mai multor ani, eu am fost o persoană absolut apolitică.

M-am angajat în această activitate în anul 2015, devenind unul dintre fondatorii Platformei Demnitate și Adevăr la propunerea domnului Andrei Năstase.

Fiind, după convingeri, un democrat și proeuropean, eu nu am mai putut tolera situația care s-a creat la etapa ceea în țara noastră: uzurparea puterii de stat, călcarea în picioare a drepturilor omului, dezmăț nemaipomenit în justiția națională și, ca urmare, corupția endemică.

Fiind un jurist cu o vastă experiență, specialist în protecția drepturilor omului și în lupta contra corupției, am decis și eu să îmi pun umărul în procesul de întoarcere a tării la normalitate.

În fața mea, eu mi-am pus trei sarcini de bază: debarcarea pe calea prevăzută de Constituție a regimului uzurpator, promovarea tineretului în poziții cheie în stat și reformarea profundă a sistemului de drept din Republica Moldova.

Acum toate trei obiective sunt realizate și eu, sincer și nesilit de mine, consider că misiunea mea în sfera politicului este îndeplinită.

Prin urmare, eu am decis să mă retrag din activitatea politică. Voi continua să activez într-o capacitate mai specifică mie, ca jurist, ca avocat, ca specialist în domeniul protecției drepturilor omului și ca activist civic.

Eu exprim sincerele mele mulțumiri camarazilor mei de partid, și în primul rând domnului Președinte Andrei Năstase, pentru susținere și răbdare. Puteți în continuare conta pe mine. Orice s-ar întâmpla și orice s-ar spune.

Vă respect pe voi toți, dragii mei prieteni!”

Amintim că anterior, Stanislav Pavlovschi a fost numit în funcția de ministru a Justiției din Guvernul Maia Sandu, iar peste două săptămâni, din motivul unor „incompatibilități de caracter personal”, acesta și-a dat demisia. În locul său a fost înaintată candidatura Olesei Stamate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente