(foto, video) „Amintirile au miros”. Anna Panovici despre cum s-a desfășurat a doua ediție a festivalului „Mămăliga de Aur”

Trenul

Dorul poate fi de câteva feluri: de lucruri materiale, de oameni, de gust, de casa părintească, prispa bunicii sau mămăliga gătită la vatră. Amintirile au miros. În Miami, mirosul mămăligii i-a făcut pe moldoveni să se adune pentru a se simți ca acasă în jurul „Mămăligii de Aur”.

Anna Panovici este una dintre organizatorii principali ai festivalului „Mămăliga de Aur”, eveniment de socializare gustos și la propriu, și la figurat. Prima ediție a festivalului a avut loc anul trecut, iar pentru că a avut un mare succes, tânăra spune că organizarea celei de a doua ediții era planificată deja de la prima ediție. „Am rămas plăcut surprinși de feedbackul celor prezenți anul trecut, care ne-au încurajat în nenumărate rânduri să organizăm ediția cu numărul doi. Anul acesta am avut o echipă mai mare, respectiv – o organizare mai bună și mai mult curaj”, spune Anna.

3J7A5896
Activitati pentru copii

Festivalul „Mămăliga de Aur” nu este un festival care să adune peste 1 000 de oameni. Acesta este preconizat ca o întâlnire între prieteni, un eveniment la care oamenii să se simtă bine și să savureze din plin o sărbătoare organizată pentru ei. „Eu cred că un eveniment mai intim este mai pe sufletul oamenilor simpli, de aceea, după mine, au fost exact atâția câți au trebuit să fie, astfel încât să reușim să vorbim cu fiecare în parte și să îi aflăm povestea”, a adăugat tânăra.

Mamaliga de Aur
Sezatoare

Ca orice alt eveniment, nici „Mămăliga de Aur” nu a trecut fără incidente. „Pe lângă faptul că am uitat lingurițele pentru mujdei și oaspeții au trebuit să «înmoaie» ursulețul de mămăligă ca pe timpuri, sau că a dispărut ața pentru mămăligă, iar melesteul nostru a fost confiscat la vamă, ar trebui probabil să mutăm evenimentul în afara sezonului ungarelor în Florida. Nu de alta, dar deja al doilea an ne urmăresc invitați nepoftiți ca «Dorian», care trebuia să ajungă în Miami cu exact o săptămână înainte de Mămăliga de Aur”, afirmă Anna.

MAMALIGA EVENTS Team

Trenul

Deși comunitatea Moldovenilor din Miami e mică în comparație cu alte state organizatorii, sunt mulțumiți de numărul de oameni prezenți la eveniment și că în fiecare an acesta se mărește. Unul din motivele care fac popular acest festival este promovarea eficientă a evenimentului. „M-am ocupat personal de promovarea acestui eveniment și am primit o plăcere enormă să lucrez cu oameni care nu au avut niciun interes să ne ajute, dar au făcut-o pentru că au crezut în noi (Mămăligă Events) și evenimentul nostru simplu. Ni s-a spus că am făcut gălăgie mare cu «Mămăliga de Aur», mulți vorbeau de bine, alții se uitau sceptic: «ce fel de ciupercă a apărut așa din senin care vrea să-și dea importanță?». Noi credem că pur și simplu am dat de știre că vă fi gătită o Mămăligă în Miami, în stilul mamei care strigă de la poartă doar numele tău ca să vii acasă, dar o auzea toată mahalaua”, spune încrezător organizatoarea.

Festivalul „Mămăliga de Aur” nu este o afacere, dar o metodă de a face cunoștință cu oameni noi și de a le trezi amintirile din copilărie. Astfel, Anna vine cu câteva recomandări pentru cei care plănuiesc să participe la edițiile viitoare. „Singurul meu sfat ar fi să cumpere bilet din timp pentru a-și rezerva «gălușca» sau porția de mămăligă. Este foarte complicat să faci estimări atunci când organizezi așa un eveniment. Când organizezi un eveniment pentru 200 de oameni și vin 100, cei 100 sunt norocoși că poate vor prinde porție dublă. Însă dacă vin 400 în loc de 200, atunci cei care și-au cumpărat bilet din timp o să se simtă ofensați să primească doar jumătate de porție. De aceea, chestia asta a noastră cu «când cumpărăm bilet? Las’ că dovedim!» nu este în folosul nimănui”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente