(grafice) Peste 10 milioane de oameni și-au părăsit casele din cauza schimbărilor climaterice și războaielor

maxresdefault

Încălzirea globală mai doboară un record negativ. Șapte milioane de oameni şi-au părăsit casele din cauza dezastrelor naturale în prima jumătate a anului. Totodată, potrivit raportului Centrului de Monitorizare a Migrației, în aceeași perioadă, peste 3,7 milioane de oameni au plecat din țara lor din cauza războaielor.

Situațiile meteo extreme, în special furtunile și inundațiile, au stat la baza părăsirii caselor a milioanelor de oameni din întreaga lume. Ciclonul Fani și ciclonul Idai au impus peste patru milioane de oameni să părăsească Iranul, iar inundațiile devastatoare din această țară au afectat 90 % din teritoriu.

În harta de mai jos este arătat numărul persoanelor care și-au părăsit casa (țara) din cauza condițiilor meteo extreme și/sau războaielor.

2
www.internal-displacement.org

În imagini sunt arătate țările care au pierdut cei mai mulți oameni din cauza dezastrelor naturale și conflictelor armate.

India și Bangladeș sunt cele mai afectate țări din cauza schimbărilor climaterice, iar Siria și Congo – din cauza conflictelor armate.

fd
www.internal-displacement.org

Veştile sunt cum nu se poate mai proaste pentru a doua jumătate a anului: numărul celor care-şi vor părăsi locuinţele din cauza dezastrelor naturale ar putea atinge 22 de milioane.

54
www.internal-displacement.org

În contextul în care 2019 este unul dintre cei mai periculoși ani din istorie, specialiştii le cer din nou guvernelor să facă mai mult pentru a proteja natura.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente