(foto, video) „Nu eu am aruncat deșeuri”. Proiectul artistic care scoate în evidență problema râului Bâc și nepăsarea oamenilor

colfotopr

Redacția Тинереце.mag vine cu un nou proiect fotografic. De această dată, a fost scoasă în evidența problema râului Bâc și nepăsarea oamenilor față de acesta. Proiectul se numește REKA și prezintă o simulare a realității, în care murdăria și deșeurile chimice vor deveni modelele de bază ce ne înconjoară.

„Acest râu nu-mi aparține și, cu siguranță, nu eu mi-am aruncat acolo deșeurile. El este al statului sau… Sigur nu e al meu, iar mie îmi sunt suficiente propriile probleme. Și nu am de gând să-mi cheltuiesc ultimele weekenduri calde pe proteste și petiții fără sens”, așa descriu proiectului autorii acestuia.

1ft

2ft 3ft 4ft 5ft 6ft 7ft 8ft

Despre proiect: Noi doar vom înceta să mai vedem în ele un pericol. Râul ce se acoperă cu spumă de proveniență necunoscută și plaja de nisip, ce se transformă în plajă de sticlă, vor deveni noua noastră realitate – un nou loc de odihnă.

Proiectul foto REKA are la bază abordarea specifică marilor campanii ale brandurilor mass-market, unde odihna într-o atmosferă distractivă și relaxată a tinerilor vinde produsul pe care ei îl consumă: băuturi carbogazoase, chips-uri sau bere. În cazul nostru, produsul este murdăria. Iar imaginea publicitară este mai mult un anunț despre ce ne așteaptă.

Scopul principal al proiectului este de a atrage atenția publică asupra catastrofei ecologice de pe râul Bâc printr-o idee globală, prin care propunem să avem grijă de ecologie nu doar în momentele de criză.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente