(foto) Concert de muzică clasică pe podul plutitor de la Molovata, pe Nistru. Cum a fost anunțat turneul „Music Connecting People”

IMG_7251

Pasagerii podului plutitor de la Molovata au fost surprinși astăzi cu un concert de muzică clasică. Patru tineri au cântat la vioară, violă și violoncel cât a durat călătoria dintre cele două maluri ale Nistrului. Muzicienii au interpretat melodii din Bach și Mozart, dar și din repertoriile lui Michael Jackson și Sting.

Călătorii, care n-au înțeles din prima ce se întâmplă, s-au bucurat să asculte muzică live.

Recitalul a fost susținut de Moldovan National Youth Orchestra, care astfel a anunțat lansarea unui proiect de proporții, finanțat de Uniunea Europeană, care va apropia cele două maluri ale Nistrului.IMG_7246 IMG_7248 IMG_7250

Această inițiativă neobișnuită de promovare prin intermediul muzicii live anunță un program foarte bogat, în cadrul căruia cultura și muzica vor apropia comunități diferite. Uniunea Europeană este foarte mândră să fie parte a acestei inițiative. Cum a spus Albert Camus – fără cultură şi fără relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea, orice creație autentică este un dar către viitor”, afirmă Fabien Schaeffer, manager de proiect în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.IMG_7251 IMG_7260

În cadrul proiectului „Music Connecting People”, timp de 10 luni vor fi organizate 10 concerte, dintre care nouă se vor desfășura pe malul stâng al Nistrului. Ținând cont de faptul că muzicienii vor călători spre fiecare localitate și înapoi la Chișinău, este vorba de un turneu de aproape 2 500 de kilometri. În acest turneu sunt implicați 100 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului, din UE, SUA, Ucraina și Rusia.

Muzica este cea mai bună cale de a apropia oamenii și cel mai bun instrument pentru a facilita comunicarea. Ne bucurăm că nouă din 10 concerte vor avea loc în stânga Nistrului”, spune directorul Moldovan National Youth Orchestra, Andriano Marian.IMG_7261 IMG_7281

Proiectul „Music Connecting People” începe vineri cu un concert în aer liber la pensiunea Casa Karaman din satul Ternovka, situat în stânga Nistrului, în apropiere de Tiraspol.

La el urmează să participe patru muzicieni care vor interpreta atât muzică clasică, cât și muzică pop.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Mai multe despre acest program găsiți pe site-ul PNUD Moldova: www.md.undp.org, pe FB: Poduri de încredere peste Nistru/OK: Мосты доверия через Днестр.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente