Când va avea loc inaugurarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor”

scari

La 17 septembrie, ora 12.00 va avea loc inaugurarea, după reconstrucție, a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor”, obiectiv realizat cu susținerea financiară a municipiului București.

Reabilitarea scărilor de granit a fost posibilă datorită unui grant în valoare de 18 milioane 970 de mii de lei din partea Consiliului local al Sectorului 1, municipiul Bucureşti, România. Totodată, Consiliul municipal Chișinău a alocat 3,5 milioane lei, suplimentar, pentru o serie de lucrări aferente construcției.

Reconstrucția obiectivului a început în luna mai 2018 și a constat în reabilitarea fundației și a pereților de sprijin a celor 232 de trepte, amenajarea a patru căi secundare de acces spre scară, precum și montarea corpurilor de iluminat pe bază de LED, de-a lungul construcției.

Recepția finală a lucrărilor, conform calendarului aprobat de cele două municipalități, a avut loc pe 31 iulie 2019.

E de menționat că Scuarul dedicat eroilor MAI căzuți la datorie, obiectiv amplasat în josul scării de granit, a fost renovat de municipalitate. Costul proiectului este de cinci milioane lei, surse prevăzute din bugetul local pentru anul 2019.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente