Agenția Proprietății Publice a depus o cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” S.R.L. prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului de concesionare a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” și a terenului aferent acestora. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Aeroportul trebuie să aducă beneficii statului și cetățenilor Republicii Moldova. La 10 septembrie 2019, Agenția Proprietății Publice a depus o cerere de chemare în judecată împotriva SC „Avia Invest” S.R.L. prin care a solicitat recunoașterea nulității contractului din 30 august 2013 de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău” și a terenului aferent acestora” scrie în postare.

Prim-ministra consideră că acest contract de concesiune este unul abuziv și a fost încheiat cu multiple încălcări ale cadrului normativ în vigoare, fiind, de asemenea, în detrimentul interesului statului.

La fel, Maia Sandu scrie că crede că există suficiente argumente pentru declararea nulității contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău.

Amintim că, directorul companiei „Air Moldova”, Iulian Scorpan, a fost demis din funcție. Funcția de director a fost preluată de Alexandru Ciobanu, care până acum era director comercial în aceeași companie.