(video) O zi neagră în istorie. Șase filme bazate pe evenimentele din 11 septembrie, 2001

maxresdefault (1)

Astăzi se împlinesc 18 ani de la atentatele din 11 septembrie, 2001. O cruzime care va rămâne timp de mulţi ani înscrisă în memoria colectivă. Acest atentat a devenit subiect pentru mai multe filme. Astfel, echipa #diez a decis să selecteze câteva din filmele realizate în urma acestui atentat.

Vezi mai jos lista filmelor realizate pe baza tragediei care a avut loc în data de 11 septembrie, 2001.

#United 93

united-93

Pe 11 septembrie 2001, patru avioane au fost deturnate de teroriști, dintre care trei și-au atins țintă. United 93, e o drama palpitantă, provocatoare care prezintă povestea pasagerilor, a echipajului și a controlorilor de zbor care au privit cu groaza cum avionul United Airlines 93 a devenit cel de-al patrulea avion deturnat în acea zi a celor mai mari atacuri teroriste asupra Americii: 11 Septembrie, 2001. Personajele filmului sunt oameni obișnuiți: oameni de afaceri, soți, bunici, studenți etc, care se îndreptau spre San Francisco. Filmul arata ce se întâmplă atât în avion, cât și pe pământ, la World Trade Center. În mare parte, filmul îți arată felul în care niște oameni obișnuiți se comporta într-o situație neobișnuită.

#World Trade Center

World Trade Center
Povestea adevărată a doi polițiști care au supraviețuit în ruinele World Trade Center după atentatele din New York din septembrie 2001.

#9/11

maxresdefault

9/11 este un film american de acțiune din 2017 regizat de Martin Guigui și scris de Guigui și Steven Golebiowski. Se bazează pe piesa de teatru Elevator de Patrick James Carson, care are loc în timpul atacurilor din 11 septembrie la World Trade Center din New York City.

#Reign Over Me

AAAABW807W3PmAkqoEpoodKZsub00-2-IM3-hd0IK73tBsZ9V4BkqdVj37AGVwnQZ6_vLAnlI_gy3KE6_EK2TzJwBXFrWAQdzPwI2w

Poveste adevărată și tulburătoare despre doi prieteni din New York ce se regăsesc după evenimentele din septembrie 2001. În drama regizata de Mike Binder, doi foști colegi de facultate – Charlie Fineman (Adam Sandler) și Alan Johnson (Don Cheadle) – se reîntâlnesc după câțiva ani buni. Charlie și-a pierdut de curând soția și copiii în urma atentatului de la 11 septembrie din New York, în timp ce Alan este copleșit de familie și responsabilități profesionale.

#Fahrenheit 9/11

Fahrenheit-911-Sequel

Film documentar despre președenția lui George W. Bush, războiul terorii și despre cum au fost ele văzute în media. Michael Moore analizează președenția lui George Bush și acțiunile acestuia că urmare a dramei de pe 11 septembrie 2001. „Fahrenheit 9/11” prezintă națiunea americană, ținută în permanentă frica de către FBI și ademenită în a accepta foarte multe legi în acest sens.

#11’09”01 – September 11

image-w1280

Producătorul francez Alain Brigand a ales 11 dintre cei mai buni regizori de film din 11 țări diferite și le-a acordat libertate totala de a-și exprima viziunea asupra evenimentelor din 11 septembrie. Filmul e împărțit în 11 cadre, fiecare de 11 minute, 9 secunde și o sutime, și prezintă drama sfâșietoare a națiunii americane, devenită în scurt timp tragedie a întregii planete.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente