Bancă comercială BC „MOBIASBANCA-Groupe Societe Generale” SА va activa sub o altă denumire. Potrivit Bursei de Valori a Moldovei, este vorba despre „Mobiasbanca–OTP Group” SA.

La sfârșitul lunii iulie instituția bancară și-a schimbat acționarul majoritar. Circa 96,69 la sută dintre acțiunile Mobiasbanca au fost vândute cu aproape 1,5 miliarde de lei. Hârtiile de valoare au fost cumpărate de OTP Bank Nyrt., scrie bizlaw.md.

Potrivit autorităților, OTP Bank Nyrt. este o bancă universală cu sediul în Budapesta, Ungaria, listată la bursele de valori naționale și cele internaționale. Instituția este banca-mamă a unui grup financiar extins cu prezență în mai multe state europene: Bulgaria, Croația, România, Serbia, Croația, Slovacia, Ucraina, Muntenegru, Federația Rusă.

Conform structurii acționariatului băncii, înainte de tranzacția de vânzare-cumpărare, Societe Generale deținea 67,85 % dintre acțiuni, BRD-Groupe Societe Generale, 20 % și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, 8,84 %.

Potrivit datelor publicate ulterior, BRD a încasat de la OTP pentru acțiunile vândute echivalentul a aproape 60 de milioane de euro, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, aproximativ 2,6 milioane de euro.