Președintele țării, Igor Dodon, a vorbit astăzi în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, despre semnarea acordului dintre PSRM și Blocul ACUM. Șeful statului a spus că el își dorește că această guvernare să mai existe și că acordul ar putea fi semnat chiar și săptămâna viitoare.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu Blocul ACUM, ei sunt de acord să semneze un acord. Putem face acest lucru chiar și săptămâna viitoare, voi insista să-l semnăm. Eu cred că această coaliție este o șansă pentru Republica Moldova. Dacă ei nu vor vrea să-l semneze, decizia le aparține”, a declarat Dodon.

Dodon a mai adăugat că, deși nu este mulțumit de activitatea unor miniștri și ministere, el oricum merge la consens pentru a menține coaliția.

Întrebat despre relația cu Maia Sandu, Dodon a spus că la sigur sunt mult mai compatibili decât acum doi ani și jumătate sau decât în luna aprilie, atunci când au avut o întâlnire și Năstase cu Sandu au refuzat să-i dea mâna.

Primul acord semnat între PSRM și blocul ACUM, la începutul lunii iunie, ar fi expirat, întrucât tot ce și-au propus cele doua partide a fost realizat deja. Acum se discută semnarea unui nou acord.

Reamintim că, coaliția dintre Blocul ACUM și PSRM s-a format la începutul acestei veri, deși în campania pentru alegerile parlamentare PAS și PPDA spuneau ca nu vor face alianță cu socialiștii. Această decizie, potrivit celor de la ACUM, a fost necesară pentru a înlătura democrații de la guvernare.