Găsește vulnerabilități în programe software și câștigă premii la conferința Security Espresso Moldova Conference

3e8d089612e888b331523697a061ac60
Foto: foto simbol

Această sâmbăta, în Chișinău, se adună peste 200 de specialiști din domeniul securității informatice pentru a discuta despre atacuri cibernetice, dispozitive-capcană și securitatea cartelelor electronice. Comunitatea Security Espresso împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică organizează sâmbătă, 14 septembrie la Security Espresso Moldova Conference.

În fața mai multor atacuri care vizează companii și instituții ale statului atât și informația personală a cetățenilor, suntem sub o presiune fără precedent de a ne apăra. Informațiile despre cum să folosim în mod sigur Internetul și dispozitivele noastre sunt, uneori, incomplete și insuficiente. Din acest motiv, comunitatea Security Espresso organizează, de doi ani, meetup-uri, conferințe și workshop-uri în care experții din domeniu vorbesc despre munca lor. Scopul este unul simplu: să aducă în mâinile programatorilor, a profesioniștilor din domeniul IT și a oamenilor cu curiozitate avidă informații corecte și moduri practice prin care aceștia să creeze un Internet mai sigur.

Security Espresso Moldova Conference aduce pe scenă profesioniști din domenii diferite, care abordează teme de actualitate:

# Egor Bogomolov, Security Researcher la Wallarm: „Attacks on Android Activity & Intents”;
# Dan Demeter, Security Researcher la Kaspersky: „Honeypots as a Service”;
# Anatol Prisăcaru, fondator al comunității Security Espresso: „Hacking NFC”;
# Andrei Prescornic, Senior DevOps la CodeFactoryGroup: „Security as Code”;
# Andrei Rusnac, CTO la Data Protection Consulting: „Cyber Intelligence”.

Pentru cei competitivi, conferința organizează un concurs de tipul Capture the Flag, în care hackerii se întrec pentru a găsi și exploata vulnerabilități în programe software. Pentru cei mai isteți, organizatorii au pregătit premii pe măsură, care includ dispozitive HAK5 Bash Bunny, cititoare NFC, adaptoare WiFi Alfa, routere OpenWrt, cât și cărți despre practici de securitate și exploatarea vulnerabilităților. Pe lângă aceste premii, organizatorii Security Espresso Moldova Conference oferă bilete la cea mai mare conferință de securitate din Europa de Est, DefCamp. Acesta va avea loc în București, România, pe 7 și 8 noiembrie.

Evenimentul se va desfășura la Tekwill, iar accesul este liber. Mai multe detalii găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente