Fiul vicepreședintelui CNAS a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătății, iar tatăl său își dă demisia

esanu-1280×720

În cadrul ședinței de Guvern din 11 septembrie au fost aprobate mai multe demisii și numiri în funcție. Au fost numiți trei noi secretari de stat. Unul dintre aceștia este fiul vicepreședinteleui Casei Naționale de Asigurări Sociale, Artiom Sîci.

Artiom Sîci a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Pentru a exclude un potențial conflict de interese, tatăl său, care este în funcția de vicepreședinte Casei Naționale de Asigurări Sociale a anunțat că va demisiona.

În cadrul ședinței a mai fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății – Ion Dodon. O nouă secretară de stat a fost numită și la Ministerul Educației.

Tot azi au fost numit un șef nou la oficiul teritoriul Hâncești. Este vorba despre Veaceslav Ursu. Și Agenția Servicii Publice (ASP) are un nou șef. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Maia Sandu. Funcția a preluat-o Mircea Eșanu.

Mircea Eșanu a fost manager de proiect la UNDP Moldova în perioada 2009-2012. Din 2012 până în 2014 a fost membru al Consiliului de Presă. În perioada 2014-2019 a fost director al Fondului de Investiții Sociale. Din 2019 până în prezent Mircea Eșanu este Team-leaderul proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente