„Apă Canal” oferă explicații în fața Guvernului: „Mirosul din Capitală e din cauza nămolului și lipsa microorganismelor”

Fără titlu

Președintele „Apă-Canal”, Valeriu Meșca, a venit cu explicații în fața Guvernului privind mirosul insuportabil din Capitală. Acesta a spus că problema e în acumularea nămolului de-a lungul anului și insuficiența microorganismelor.

„Avem o situație destul de neplăcută, care se repetă an de an. Mirosul din Capitală vine de la nămol. Acesta s-a acumulat încă din 2009. Nu e problema noastră, e a Primăriei. S-au acumulat 760 de mii de tone de nămol lichid. Dezhidratarea de anul trecut a soluționat parțial problema. Acesta s-a depozitat în șapte lacuri de acumulare, cu o suprafață de 3,2 ha. Mirosul se răspândește când este vânt și în timpul deversărilor masive. Problema mirosului nu vine de la stația de epurare, dar de la un depozit”, a explicat acesta.

Totodată, acesta a spus că din microorganismele necesare au rămas doar 2 %, lipsa acestora de asemenea este o problemă care cauzează mirosul urât din Capitală.

Meșca a spus că reproducerea microorganismelor necesită o lună și jumătate. Totuși, acesta nu a spus când se va termina problema mirosului urât, specificând că aceasta poate continua încă mult și că problema trebuie rezolvată de Primărie.

Ce ține de poluarea apelor din râuri, acesta a spus că problema vine de la agenții economici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente