Piața imobiliară din Moldova traversează un an foarte bun, atât din punct de vedere al numărului de tranzacții cât și al locuințelor noi date în folosință.

Biroul Național de Statistică informează că în ianuarie-iunie 2019 au fost date în exploatare cu 30 % mai multe locuințe față de aceeași perioadă a anului 2018. Astfel, între ianuarie – iunie 2019 au fost date în folosință 3 676 de locuințe (apartamente și case individuale de locuit) cu suprafața totală de 271,1 mii m², în creștere cu 30,3 % față de perioada similară a anului 2018.

Se observă în continuare o creștere a cererii de locuințe în mediul urban. Astfel, constructorii realizează, cu precădere, locuințe noi în Chișinău. „După mediul de rezidență, în mediul urban au fost date în exploatare 3287 locuințe cu suprafața totală de 224,5 mii m², ceea ce constituie cu 29,4 % mai mult față de ianuarie-iunie 2018. În mediul rural, în ianuarie-iunie 2019 au fost date în exploatare 389 locuințe cu suprafața totală de 46,6 mii m² sau cu 34,7 % mai mult față de aceeași perioadă a anului 2018”, precizează Biroul Național de Statistică.

Record de tranzacții imobiliare

În primele șase luni a avut loc și o creștere majoră a numărului de tranzacții din piața imobiliară Chișinău. Potrivit statisticilor, în primele șase luni, numărul tranzacțiilor încheiate este de trei ori mai mare decât numărul total din întreg anul 2018.

Chișinău, polul imobiliar. Explozie în UTA Găgăuzia

Cea mai mare creștere s-a înregistrat în UTA Găgăuzia, însă chiar și așa majoritatea locuințelor au fost realizate în Chișinău. Potrivit statisticilor, în prima jumătate a anului curent au fost date în folosință 3 108 locuințe în Chișinău.

„În profil regional, s-au înregistrat creșteri ale locuințelor date în exploatare în UTA Găgăuzia cu 91,8 %, în regiunea Centru cu 43,7 % și în mun. Chișinău cu 36,6 %. Scăderi s-au înregistrat în regiunea Nord cu 17,3 % şi în regiunea Sud cu 14,3 %”, transmite Biroul Național de Statistică.

În continuare, în Chișinău se află în construcție și alte ansambluri rezidențiale. Unul dintre acestea este Paris ClubHouse Chișinău, situat pe strada George Coșbuc nr. 38. Potrivit constructorilor, acesta urmează să fie dat în folosință pe finalul anului 2019. Pe site-ul Korter.md puteți vizualiza informații și imagini din stadiul construcției, dar și prețuri și schițe ale locuințelor. Tot aici aveți ocazia să vedeți întreg ansamblul Paris ClubHouse și împrejurimile acestuia, în imagini aeriene 360.

În cadrul acestui complex imobiliar se regăsesc apartamente cu două, trei sau patru camere, cu suprafețe cuprinse între 67 și 145 m². Clienții pot achiziționa deja locuințe, iar prețurile pornesc de la 750 euro/m². Paris ClubHouse este un ansamblu unic, construit în stil neoclasic. „Soluțiile arhitecturale implementate, balcoanele cu design deosebit, fațadele elegante și geamurile în stil francez, din acest ansamblu locativ un veritabil clubhouse în inima forfotei urbane. Blocul este situat într-o împrejurare confortabilă din sectorul Buiucani, cu o infrastructură accesibilă și transport spre fiecare punct al orașului”, precizează constructorul Stroy Invest.