(video) „Timpuri noi”. Regizorul Eugen Damaschin a prezentat un nou proiect despre oameni și realitățile noastre

timpuri noi1

Regizorul moldovean Eugen Damaschin a prezentat astăzi noul său proiect. Se numește „Timpuri noi” pentru că este despre realitățile noastre, spuse cu ajutorul și prin intermediul invitaților săi. Proiectul este unul de suflet, subiectiv și fără cenzură.

„Ideea a venit din dorința de a descoperi oameni interesanți și istoriile lor. Din motiv că este un proiect realizat cu forțele proprii, îmi permit să vorbesc despre ce mă interesează pe mine și să invit pe cine vreau. Fără cenzură și subiectiv. Totodată, cred că din motiv că trăim în aceeași țară, interesele noastre pot fi comune. În același timp, nu am o categorie exactă a invitaților, totul depinde de dorința și dispoziția mea. «Timpuri noi», pentru că vorbim despre realitățile noastre. Alb negru, pentru că aceste timpuri sunt așa, pline de contrast. Ori alb, ori negru”, menționează Eugen.

Întrucât este un proiect de suflet, Eugen spune că nu are preconizat un număr de interviuri, totul ține de inspirație.

Primul invitat al regizorului este Mihail Calarașan, un fotograf documentalist, născut la Râbnița, în Stânga Nistrului, dar care activează la Chișinău. Mihail este specializat în fotografie de stradă, peisaje și portrete.

Eugen Damaschin este un regizor din Republica Moldova care în 2018 a prezentat publicului de la noi pelicula de lung metraj „Beautiful Corruption”. Filmul a participat la câteva festivaluri și a fost nominalizat la premiile Academiei Ruse de Film „NIKA”, la categoria „Cel mai bun film din țările CSI și Georgia”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente