Șapte medalii pentru Moldova la olimpiada internațională Megapolis de la Moscova. Cine sunt elevii care au înregistrat rezultatele

olimp

Opt elevi din municipiul Chișinău au participat la „Olimpiada Megapolis”, ediţia a IV-a, desfășurată la Moscova, Federația Rusă, ceea ce constituie o premieră pentru Direcția generală educație, tineret și sport.

Elevii noștri au înregistrat rezultate marcante obținând, după cum urmează:

# Lopotenco Alexandru – medaliat cu aur la matematică;
# Moraru Felicia-Daniela – medaliată cu argint la fizică;
# Purice Victor, Griza Mădălina – medaliați cu bronz la informatică;
# Botezat Cătălin – medaliat cu bronz la matematică;
# Efimov Daniel – medaliat cu bronz la fizică;
# Ciursin Andrei – medaliat cu bronz la chimie.

Între echipe, elevii din Republica Moldova s-au clasat pe locul 3. Reamintim că, la această competiție școlară de talie mondială, desfășurată în perioada 31 august-7 septembrie 2019, au participat echipe de elevi cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, reprezentanți a circa 45 de orașe din Rusia, SUA, Germania, China, India etc., iar „Olimpiada Megapolis” fiind desfășurată în cadrul „Săptămânii Internaționale a Educației”, unul dintre cele mai mari evenimente educaționale din lume.

În acest sens, Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, în persoana șefului dna Rodica Guțu, aduce sincere felicitări tuturor participanților și mulțumește părinților și cadrelor didactice care au contribuit la obținerea rezultatelor bune cât și pentru reprezentarea cu succes a țării noastre.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente