Mergi la meciul de fotbal dintre selecționatele Moldovei și Turciei? Cu ce recomandări vine poliția

17

Meciul de fotbal dintre selecționatele Moldovei și Turciei, în cadrul preliminariilor Campionatului European de Fotbal 2020, va avea loc astăzi, la ora 21.45. În acest context, poliţişti și carabinieri vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere cu ocazia desfăşurării meciului pe Stadionul „Zimbru”.

Începând cu ora 19.00, traficul rutier va fi restricționat pe bulevardul Dacia, direcția de deplasare Aeroport spre Centru, tronsonul cuprins între străzile Burebista și Cuza Vodă, cu redirecționarea transportului pe străzile adiacente. Restricțiile de trafic vor fi menținute până la plecarea totală a spectatorilor.

Pentru buna desfășurare a evenimentului și pentru a evita aglomerația la intrările pe stadion, poliția recomandă spectatorilor să se prezinte din timp la porţile de acces, iar fanilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniștii publice, violenţe verbale şi fizice sau manifestări violente.

De asemenea, participanții la meciul de fotbal sunt rugați să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, să respecte indicaţiile poliţiştilor care dirijează traficul rutier, să nu consume băuturi alcoolice și să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi.

54516105_1737105759723062_4742427210919444480_n

Sunt interzise: persoanele care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, artificii, petarde, materiale explozive, recipiente, corpuri contondente, cuţite, ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire, precum şi al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuală prin care se transmit mesaje cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate.

Respectarea măsurilor stabilite de organizatori şi forţele de ordine este obligatorie în locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive. Pentru a nu bloca căile de acces către stadion, spectatorii sunt rugaţi să se deplaseze folosind, în special, mijloacele de transport în comun.

Dacă sunteţi martorii unor fapte antisociale, nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat poliţist sau carabinier, ori apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente