(foto) „Festivalul vinului moldovenesc” s-a desfășurat la Minsk. Belarușii au apreciat bucătăria noastră tradițională

Pavel-Rusak-10-of-42
Foto: minsknews.by

Sărbătoarea culturii moldovenești, desfășurată cu genericul „Festivalul vinului moldovenesc”, a avut loc în Orașul de Sus din Belarus, pe 8 septembrie. Aceasta a fost a treia sărbătoare a vinului moldovenesc la Minsk.

„Stimați oaspeți ai Capitalei, vă doresc să vă bucurați de vacanța pe care Moldova ne-o oferă astăzi”, a declarat vicepreședintele Comitetului Executiv al orașului Minsk, Artyom Țuran.

Pavel-Rusak-1-of-42

Industria vitivinicolă este bine dezvoltată în Moldova – viile ocupă 147 de mii de hectare. Aceasta este aproape jumătate din suprafața regiunii Brest. Majoritatea produselor sunt exportate. Astfel, vacanța de la Minsk nu a fost lipsită de degustare: 17 dintre cele mai importante companii vinicole din Moldova au adus în Belarus cele mai bune vinuri pentru testare, scrie minsknews.by.

În plus, toată lumea a fost invitată să încerce mâncărurile din bucătăria națională din această țară de sud, de exemplu, plăcinte cu făină cu diverse umpluturi, clătite cu catâri, mititei de carne picantă, cârnăței, ardei umpluți și multe altele.

Spre deosebire de festivalul culturii moldovenești de anul trecut, care s-a dovedit a fi ploios, anul acesta vremea a fost senină. Unii trecători s-au înghesuit cu interes la pavilioanele cu vin moldovenesc.

„Am 80 de ani și am venit special pentru o vacanță de la Cijovka”, a spus o pensionară. Astăzi, în sat nu avem târguri, de aceea mi-am croit timp liber și am venit aici să mă odihnesc.

Pe scena principală a fost organizat un concert în stil moldovenesc unde au evoluat artiști din țara noastră, dar și din Belarus.

Organizatorii festivalului au fost Comitetul Executiv al orașului Minsk și Ambasada Moldovei în Belarus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente