Zece persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani. Ofițerii SPIA și SIS au descins astăzi la Primăria municipiului Chișinău

11629401-920×498

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI și Serviciului de Informații și Securitate au descins astăzi, 9 septembrie, la Primăria municipiului Chișinău. În urma descinderilor au fost efectuate 21 de percheziții și pornirea a trei cauze penale pe faptul creării unei scheme infracționale de obținere ilegală a loturilor de pământ pentru construcție, prin încheierea contractelor de arendă.

„În cadrul acțiunilor operative, au fost documentați 10 foști și actuali funcționari, persoane fizice și juridice. Astfel, în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, s-a stabilit că bănuiţii ar fi constituit o schemă prin care au comis tentativa de înstrăinare a unor loturi de teren, care aparţin Primăriei municipiului Chișinău”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina Procuraturii Generale.

La fel, au fost efectuate 21 de percheziții în birourile de serviciu, în automobilele și la domiciliile persoanelor care au nimerit în vizor, pentru a ridica probe relevante pentru cauză.

Dacă vor fi găsite vinovate, cele 10 persoane riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi de sute de mii de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente