Tenismenul spaniol, Rafael Nadal (locul 2 ATP), este noul campion de la US Open. Acesta a trecut în finală de rusul Daniil Medvedev (locul 4 ATP), după cinci seturi, cu scorul de 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4.

Acesta este al patrulea trofeu câştigat la Flushing Meadows de iberic, după triumfurile din 2010, 2013 şi 2017. Victoria reprezintă al nouăsprezecelea succes la un turneu de Grand Slam pentru Nadal, care s-a apropiat la o singură victorie de marele său rival, Roger Federer, scrie digisport.ro.

Medvedev a ratat astfel şansa de a deveni cel care întrerupe seria de victorii ale lui Novak Djokovic, Rafael Nadal şi Roger Federer, care au câştigat, pe rând, fiecare ediţie a unui turneu de Grand Slam, de la US Open-ul din 2016 şi până acum.

La finalul partidei, Nadal s-a trântit pur şi simplu pe teren, epuizat, la capătul unui meci care a durat patru ore şi cincizeci de minute. A fost a doua cea mai lungă finală de la US Open din istorie, la doar patru minute diferenţă de cele jucate în 1988 şi 2012.