Părinții elevilor de la un liceu din Capitală, îndemnați să achite trei mii de leii pentru draperii și dulapuri. Ce spune instituția

fasadaprosucces_14083300
Foto: foto simbol

A început un nou an școlar și, odată cu acesta, problemele. Chiar dacă Ministerul Educației a atenționat părinții, elevii și profesorii despre interzicerea colectării banilor în instituțiile de învățământ, se pare că acest „obicei” a prins rădăcini în societatea noastră.

În aceste zile, pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini dintr-o conversație în care se vede că părinții sunt îndemnați să suplinească suma trei mii de lei pentru a cumpăra mai multe bunuri în clasa elevilor.

Totul s-a fi întâmplat la liceul „Pro Succes” din Capitală. Autoarea imaginilor menționează că, pe lângă cei 200 de lei pentru fondul școlii, se mai cere suplinirea sumei de trei mii de lei de către părinți, care urmează a fi achitată la biblioteca școlii, acolo unde nu vor primi vreun bon pentru suma achitată. Banii sunt ceruți pentru: draperii, ceas de perete, dulap, geamuri, pământ pentru flori și alte bunuri.

foto1

Administrația liceului a venit cu o reacție pe marginea acestui caz. Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a liceului se menționează că autoarea postării nu este un părinte din cadrul liceului. Totuși, administrația spune că a pornit o anchetă internă, astăzi, pentru a elucida situația dată. Aceștia vor reveni cu un raport, unde vor oferi explicații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente