Fondatorul SpaceX și a co-fondatorul Tesla, Elon Musk, s-a arătat uimit de faptul că steagurile României și Republicii Ciad sunt asemănătoare. Omul de afaceri a scris și o postare pe pagina sa de Twitter, unde se întreabă „de ce nu vorbeşte mai multă lume despre asta”.

În postare, Musk a așezat cele două steaguri unul lângă celălalt, iar în descriere a scris: „De ce nu vorbeşte mai multă lume despre asta?”.

Potrivit Encyclopedia Britannica, România a adoptat designul actual al steagului în anul 1861, cu 98 de ani mai devreme decât Ciad care a făcut-o în 1959, după ce a obţinut independenţa de la Franţa. Iniţial, ţara africană a luat în considerare un steag care să aibă culorile verde, galben şi roşu, dar a descoperit că Mali folosea deja acest design. Ulterior, culoarea verde a fost înlocuită cu albastru, şi astfel s-a produs asemănarea cu steagul României, scrie mediafax.ro.

De menționat faptul că nu doar România și Ciad au aceleași culori ale steagurilor. De asemenea, Polonia, Monaco şi Indonezia împart un design asemănător al drapelelor (două linii alb şi roşu pe verticală) și Ecuador, Venezuela şi Columbia împart acelaşi culori pe steagurile lor.