(foto, video) „Bucurie în Mișcare” pe biciclete. Cursa de 14 km prin Chișinău a adunat peste 60 de bicicliști de toate vârstele

69668891_2411316652295230_1767373093774295040_n

Peste 60 de persoane, printre care copii și adolescenți, au participat la o cursă de biciclete pe o distanță de circa 14 kilometri. Cursa a început în sectorul Botanica și s-a încheiat în sectorul Ciocana din Chișinău. În acest mod s-a hotărât promovarea modul sănătos de viață și alimentația sănătoasă.

Așadar, participanții s-au adunat la ora 10 în parcarea hipermarketului de pe strada Decebal, sectorul Botanica. Aceștia au primit câte un rucsac cu energie vie: apă plată, biscuiți și nucușoare cu miere.

2019-09-07 11-38-22

2019-09-07 11-38-38

Siguranța în trafic a fost asigurată de agenții de patrulare și polițiști pe bicicletă.

„Bucurie în Mișcare” Moldova

Vedeți mai jos întregul itinerar care a fost parcurs de cei peste 60 de participanți. Cu mici pauze, bicicliștii au ajuns la destinație în aproximativ o oră.

er

Olga Cortac, coordonatoarea activității, a declarat pentru #diez că: „Toată lumea trăiește în mișcare, iar noi promovăm, pe această cale, un mod sănătos de viață, cu ajutorul acestui mijloc de transport. Pe această cale, îi provocăm pe cei care trăiesc în mișcare să vină și mâine la Festivalul «Bucurie în Mișcare», începând cu ora 11 în parcul Dendrariu.”

Un biciclist ne-a spus că el mereu este în mișcare și practică sportul câte două-trei ore pe zi, fie cu bicicleta sau pur și simplu plimbându-se.

Totodată, am avut ocazia să discutăm și cu un polițist care a recomandat bicicliștilor să fie atenți în trafic pentru a nu ajunge în situații neplăcute.

„Noi promovăm un mod de viață sănătos și alimentație sănătoasă și evident mișcare. Astăzi am avut un pre-event, pentru că mâine avem Festivalul „Bucuria în Mișcare” în parcul Dendrariu. La cursa de astăzi ne-am așteptat să vină circa 60 de bicicliști, dar au venit mai mulți, au venit oameni cu copii și cu întreaga familie. Pe parcurs s-au alăturat și alți bicicliști care au zis «waaaw ce fain, hai să merg și eu cu voi»”, spune reprezentanta CSR Kaufland România și Kaufland Moldova, Anna Katharina Scheidereiter.

La final de cursă, participanții au fost premiați cu medalii, s-au putut servi cu câte un pahar cu apă rece și câte un măr pentru a-și suplini doza de energie pierdută timp de o oră.

„Bucurie în Mișcare” Moldova
„Bucurie în Mișcare” Moldova
„Bucurie în Mișcare” Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente