(video) Antimafie nu va participa la alegerile locale din Chișinău și va susține un candidat comun din partea partidelor de dreapta

Antimafie

Mișcarea Populară Antimafie a venit cu o declarație adresată partidelor de dreapta și unioniste în vederea identificării unui candidat comun pentru alegerile locale din 20 octombrie. Vicepreședintele partidului Antimafie, Daniela Bodrug, a declarat că „ne aflăm într-o primejdie care vine din partea odioasei alianțe a Blocului ACUM și PSRM.”

„Funcția de primar general de Chișinău ar putea fi câștigată, pentru prima dată de la declararea independenței, de către un candidat din partea stângii. PSRM este un partid finanțat și dirijat din surse obscure afiliate structurii prezidențiale a Federației Ruse. Toate acțiunile Blocului ACUM indică la existența unor înțelegeri ascunse cu Dodon pentru cedarea unor instituții pentru controlul acestora. CNA, Ministerul Apărării, Procuratura Generală și Curtea Constituțională sunt instituții recent capturate de Igor Dodon, care deservesc cercuri potrivnice cursului european. Partidul Socialiștilor a început deja campania electorală în municipiul Chișinău, iar tărăgănarea anunțării unui candidat din partea Blocului ACUM pare a fi parte a unui plan convenit care are menirea să favorizeze candidatul socialiștilor”, a menționat Daniela Bodrug.

Prin urmare, aceasta a citit o declarație-apel pentru toate partidele de dreapta în care menționează că:

#1 Mișcarea Populară Antimafie nu va înainta un candidat pentru funcția de primar general al municipiul Chișinău, cu scopul de a sprijini un candidat comun din partea forțelor unioniste.

#2 Mișcarea Populară Antimafie cheamă partidele unioniste să depune eforturi în identificarea acestui candidat unic. Mișcarea Populară Antimafie va sprijini necondiționat un candidat unic și nu va participa la alegeri, dacă nu se va ajunge la un consens. Remarcă: PDM nu este chemat să facă parte din aceste discuții.

În zilele trecute, Ruslan Codreanu a anunțat că va candida la funcția de primar al Chișinăului.

De asemenea și Teodor Cârnaț, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii și fost consilier municipal în Chișinău, va candida pentru fotoliul de edil al capitalei.

Printre candidați se regăsesc și fostul ministru al Apărării în Guvernele Filat și Leancă, Vitalie Marinuță, dar și fostul liberal și ex-ministrul Mediului, Valeriu Munteanu.

Taguri: #Locale 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente