Lista candidaților și potențialilor candidați la primăria Capitalei

Primaria-Chisinau-1000×500

Deja-vu la Primăria Capitalei, și anume, în lista candidaților probabili ar putea apărea participanții turului II la alegerile din anul trecut – socialistul Ion Ceban și Andrei Năstase, candidat de această dată din partea blocului ACUM. Ambele candidaturi deocamdată nu au fost „întărite de partid” sau „anunțate oficial”.

Cine și-a anunțat oficial participarea:

Vitalie Marinuță (Partidul Verde Ecologist)

Vitalie Marinuță riscă să-și piardă funcția. PC: europa liberă.
Vitalie Marinuță riscă să-și piardă funcția. PC: europa liberă.

„Vitalie Marinuța, Secretarul general al Partidului a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de Primar general al Municipiului Chișinău”, a fost menționat într-un comunicat al formațiunii.

Valeriu Munteanu (Uniunea Salvați Basarabia)

valeriu munteanu usb

„Blatul pe care cele două entități politice Blocul ACUM (PAS și PPDA) și PSRM îl vor face la alegerile locale din Chișinău va trebui anulat de locuitorii capitalei prin votul acordat USB și respectiv lui Valeriu Munteanu, candidatului acesteia pentru primăria municipiului Chișinău”, a scris Valeriu Munteanu.

La alegerile din 2018, Valeriu Munteanu, pe atunci candidat din partea Partidului Liberal, a luat 3,61% din voturi, fiind întrecut de Ion Ceban (41%), Andrei Năstase (32%), Silvia Radu (17,6%) și Constantin Codreanu (4,55%).

Teodor Cârnaț (Partidul Voința Poporului)

„Tot mai des, primesc mesaje de susținere și apreciere a pozițiilor mele din spațiul public. Mai mult, sunt încurajat sa îmi înaintez candidatura la funcția de Primar General al municipiului Chișinău”, a scris Cârnaț.

Cine și-a exprimat anterior intenția de a candida:

Dorin Chirtoacă (PL)

chirtos
Dorin Chirtoacă a declarat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că va candida și pentru funcția de primar, și pentru cea de deputat în alegerile noi de pe 20 octombrie. Acesta a spus că mai vrea 4 ani de primărie pentru a duce la capăt proiectele inițiate de el și stopate de cei care l-au urmat la primărie, după suspendarea și ulterior demisia din funcție.

Andrei Năstase (ACUM)

Andrei nastase
Andrei Năstase a câștigat alegerile de anul trecut, însă nu a apucat să fie primar deoarece instanța a anulat rezultatele alegerilor. Năstase a spus ulterior că se consideră primar, dar că victoria sa a fost anulată de „justiția lui Plahotniuc”. Totodată, săptămâna trecută, unul din vicepreședinții Parlamentului, Mihai Popșoi a spus că Năstase va fi candidatul blocului ACUM.

Ion Ceban (PSRM)

iv ceban
Igor Dodon a declarat de câteva ori în spațiul public că Ion Ceban va fi cel care va candida din partea PSRM la funcția de primar. Numai că, potrivit lui Ceban, trebuie de așteptat, deoarece o decizie definitivă încă nu este. Ceban a participat însă la „lansarea havuzului de la Valea Trandafirilor” alături de alți consilieri PSRM.

Cel mai probabil ar urma să candideze:

Ilian Cașu (Partidul Nostru)

Ruslan Codreanu (PPEM)

Ruslan Codreanu a fost un an Primar Interimar al capitalei, și a fost demis în urma unui vot comun între PSRM și PL în Consiliul Municipal Chișinău. Codreanu, încă nu a anunțat dacă va candida sau nu, dar, este destul de activ în ultima perioadă în special în mediul online.

Taguri: #Locale 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente