Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidarite vor participa împreună la alegerile locale, dar și la cele parlamentare noi din circumscripții. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, după Consiliului Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr.

„Având ca principal deziderat continuarea tuturor activităților politice, care au ca principal scop deoligarhizarea Republicii Moldova, reforma profundă a sistemului juridic și implementarea reformelor sociale și economice, de care societatea are atât de mare nevoie, Platforma DA își asumă prin decizia de astăzi responsabilitatea publică față de votul acordat de cătățenii țării la data de 24 februarie 2019.” a declarat Andrei Năstase.

Năstase a mai declarat că în scurt timp Blocul Electoral ACUM DA PAS va depune documentele necesare la instituțiilor cu atribuții în organizarea alegerilor pentru a fi înregistrat și își va desemna candidații comuni pentru alegerile locale generale și alegerilor parlamentare noi.

La fel, acesta a declarat că în scurt timp vor fi anunțați candidații Blocul Electoral ACUM DA PAS la alegerile locale generale, pentru consiliile raionale și pentru circumscripțiile unde vor fi organizate alegeri parlamentare repetate.