Întreprinderea de Stat „MOLDATSA” a venit cu o reacție la acuzațiile angajatului Sajin Eugen privind evenimentul aeronautic din data de 23 iunie 2019. Intreprinderea a precizat că informațiile sunt niște provocări ale angajatului care la moment se află într-un litigiu cu instituția.

„Aceste informații sunt niște provocări ale angajatului Sajin Eugen care la moment se află într-un litigiu cu Î.S. „MOLDATSA”, pentru încălcarea procedurilor de navigație aeriană și obligațiunilor sale de serviciu, decizie definitivă a Curții de Apel Chișinău. Iar informațiile publicate pe rețelele de socializare, sunt niște manipulări a unui eveniment aeronautic care nu a pus în pericol siguranța zborului.

Totodată, colectivul de controlori de trafic aerian și sindicatul Î.S. „MOLDATSA”, condamnă acțiunile de manipulare și denigrare a imaginii întreprinderii și asigură pasagerii despre furnizarea serviciilor de navigație aeriană în condiții de siguranță” se arată într-un comunicat publicat pe pagina MOLDATSA.

Privind evenimentul aeronautic din 23 iunie 2019, Î.S. „MOLDATSA”, informează că „a prezentat Raportul de investigație și Planul de măsuri corective către Autoritatea Aeronautică Civilă, și au fost întreprinse toate măsurile de prevenire a unor evenimente aeronautice similare, despre care controlorii de trafic aerian au fost înștiințați contra semnătură.”

Î.S. „MOLDATSA” își rezervă dreptul de a se adresa în instanța de judecată pentru încasarea prejudiciului pentru răspândirea cu bună știință a informațiilor care nu corespund adevărului și denigrează imaginea întreprinderii.

Amintim că, controlorul de trafic aerian din cadrul Moldstsa, Eugen Sajinla, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că,  data de 23 iunie, o aeronava „A 320”, care executa o cursă avia a companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, era cât pe ce să se ciocnească în aer cu un avion de mici dimensiuni, care a decolat de pe aerodromul de la Vadul lui Vodă.