Președintele PLDM, Tudor Deliu, s-a înscris în cursa electorală drept candidat pentru circumscripția nr. 33. Decizia a fost luată la ședința Consiliului Politic Național (CPN) al Partidului Liberal Democrat din Moldova. Tot la ședință s-a decis că PLDM va participa cu candidați proprii în alegerile parlamentare noi pe cele patru circumscripții uninominale

Consiliul a aprobat sloganul de campanie al PLDM pentru apropiatele alegeri locale generale. În context, Secretarul general al PLDM, Alexandru Fetescu, s-a referit la situația politică din țară, în special la riscurile legate de acapararea celor mai importante instituții ale statului de către un partid, care reperezintă deschis interesele Federației Ruse.

„Dacă PSRM va pune mâna și pe primării, după alegerile locale lucrurile se vor agrava și mai mult. Vom avea un regres general, pentru că modelul de guvernare care se implantează nu este unul democratic, ci unul autoritar, departe de interesele naționale. Astfel, se va pune capac la toate procesele începute pe integrarea în spațiul european. Cred că PLDM este în putere să schimbe această traiectorie nefastă. Vom bate la fiecare poartă și vom explica oamenilor despre pericolul ce ne amenință”, a spus Alexandru Fetescu.

Consiliul a aprobat o serie de remanieri în organele de conducere ale partidului, în care au fost cooptați reprezentanți ai organizațiilor teritoriale nou-create.

La final, Președintele Tudor Deliu a mulțumit membrilor CPN pentru încrederea acordată, exprimându-și convingerea că PLDM, în apropiatele alegeri, va obține un rezultat onorabil.