Ministrul rus, Serghei Şoigu, nu va zbura prin Ucraina pentru a ajunge la Chişinău. Acesta a obținut autorizația de a survola România

c527023f84a38e5483ad8281b8ac8d7b

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, nu va zbura prin Ucraina pentru a ajunge la Chişinău. Odată ce are interdicţie prin această ţară, el este nevoit să ocolească prin state UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei şi României, după care va ajunge în Republica Moldova.

Realitatea.md a aflat, datorită colegilor de peste Prut de la Antena 1, că oficialul rus a reuşit să obţină autorizaţia pentru a survola deasupra României.

Şoigu va ocoli Ucraina prin UE ca să ajungă la Chișinău. Ministrul rus a obținut autorizația de a survola România

Contactaţi de Realitatea.md, reprezentanţii Autorităţii Aeronautice Civile (AAC) au spus că solicitarea propriu-zisă a venit pe cale diplomatică de la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar Autoritatea nu a identificat temeiuri de ordin operaţional pentru a refuza zborul lui Şoigu.

Iar permisiunea de survolare a spaţiului aerian al Republicii Moldova o oferă Ministerul Apărării, la cârma căruia stă Pavel Voicu.

AAC este subordonată Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Astăzi, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, vine la Chişinău la invitaţia preşedintelui Igor Dodon, pentru a marca, alături de el 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism, chiar dacă Guvernul de la Chişinău a decis că zilele de 23 şi 24 august sunt zile de doliu.

Presa mai scria că delegaţia lui Şoigu numără peste 30 de persoane.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente