Scrisoarea deschisă a unui tânăr către Igor Dodon: „Evitați focurile de artificii la sărbătorile din august”

sd

Mihai Soltan este un student de 20 de ani, care nu este indiferent de ceea ce se întâmplă în natură. La sigur, cunoașteți despre cele mai recente cazuri de incendii de proporții din pădurile Siberiene și cele ale Amazonului. În acest context, tânărul a venit cu o scrisoare deschisă către președintele țării, Igor Dodon, îndemnându-l să fie mai responsabil.

„Stimate Domnule Președinte,

În urma numeroaselor calamități naturale de ordin catastrofal din ultima perioadă pe mapamond, cât incendiile din pădurile Siberiene atât și din cele ale Amazonului, vin către dvs. cu propunerea de a evita focurile de artificii în cadrul evenimentelor care urmează a fi organizate cu prilejul sărbătorilor naționale din acest sfârșit de august. Astfel am mai da și noi dovadă de responsabilitate față de atmosferă, natură și poluarea acesteia.
Am abia 20 de ani, nu fumez și încerc măcar din când în când să fac sport… să mă ajute Dumnezeu să ajung cu bine la vârsta dumneavoastră și să pot respira și eu un aer cel puțin ca și acel de astăzi, dar cred că este prea puțin posibil să am parte de acest privilegiu… Vă rog, măcar ce ține de competența dvs. în calitate de locuitor al acestei planete întâi de toate, să aveți o atitudine responsabilă și față de această situație.
Nu-i tolc să ne ungem ochii cu show-uri pe cer, deja avem fiecare dintre noi zi de zi show-ul nostru și nu-i mare necesitate „pacazuha” asta, dar de o gură de aer curat vom avea nevoie cu toții mâine poimâine, poate chiar și dumneavoastră până la acei „urmași ai urmașilor noștri””, a postat Mihai pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, pădurea tropicală amazoniană de pe teritoriul Braziliei se confruntă cu un număr record de incendii în acest an. În doar câteva zile s-au înregistrat peste nouă mii de incendii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente