La grădinița nr. 101 din Băcioi a avut loc intoxicație în masă: 25 de copii sunt internați la spital

spital

În comuna Băcioi, în instituția preșcolară nr.101, a avut loc intoxicație în masă a copiilor. La momentul de față sunt internați 25 copii, 2 angajați ai instituției, 2 copii sunt în drum spre spital, 3 copii sunt la examinare la medici de familie din localitate, cu marea probabilitate de-a fi internați.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Băcioi, care a specificat că în acest caz au intervenit rapid medicii de familie, 8 la număr, în frunte cu Șeful Centrului de Sănătate Băcioi, Mihalache Adriana.

„Împreună cu reprezentanții tuturor organelor de control în acest sens, s-a prelevat toate probele și sper că în timp rezonabil vom afla rezultatele analizelor cu identificarea surselor de intoxicație, fie prepararea bucatelor în necorespunderea normelor sanitare, fie purtător de infecție a fost un angajat al instituției respective, un copil sau altă sursă”, a menționat primarul.

Copii sunt internați în trei spital: Toma Ciorbă, S. Lazo, boli infecțioase de copii.

„Părinții, copiii cărora frecventează această instituție, sunt obligați să viziteze medicul de familie, pentru monitorizarea lor! Activitatea instituției a fost sistată temporar prin dispoziția Primarului com. Băcioi până la înlăturarea tuturor prescripțiilor și neajunsurilor! Situația este monitorizată de către toți specialiștii din domeniu, inclusiv Primarul com. Băcioi”, a mai anunțat primarul, Vitalie Șalari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente