La Chișinău a fost organizat un Angular CodeLab, pentru membrii comunității Connect.IT, cu un mentor de la Google, New York City. 

Participanții au putut învăța bazele Angular printr-o sesiune practică. CodeLab-ul a fost condus de Kirill Cherkashin, cel care lucrează și predă Angular colegilor săi de la Google, din New York.

CF-12

„Aplicațiile moderne devin din ce în ce mai complexe, iar Angular ne ajută să gestionăm această complexitate. Pot afirma cu siguranță că atelierul a avut succes. Participanții au fost captivați și au adresat numeroase întrebări. Atelierul a fost doar un început pentru ei, acum este important ca fiecare dintre cursanți să continue să aplice în practică cele învățate. Recomand elaborarea unei aplicații mici pentru a înțelege mai bine diversele moduri de utilizare a acestui framework.”, ne-a relatat Kirill Cherkashin, Front-End Engineer la Google.

CF-14

La workshop au venit cei curioși de Angular, cu un bun background de JavaScript în spate și cu dorința de a explora noile opțiuni și posibilități ale Angular.

Printre temele abordate, IT-iștii au descoperit următoarele:

– Introducerea în TypeScript
– Construirea și lansarea primei componente Angular
– Șabloane
– Dependency injection
– Arborii de componente
– Router
– Materialul Angular
– Forme de bază

CF-34

Kirill Cherkashin, mentorul workshop-ului, activează în calitate de front-end engineer la oficiul Google din New York. El este unul din fondatorii Angular în Google și „Evanghelistul” acestei tehnologii. Kirill predă Angular la Google și în toată lumea, iar în New York organizează întâlniri constante cu comunitățile AngularNYC și ReactNYC.

Dar ce este Angular? Angular este un cadru JavaScript, care este folosit de către dezvoltatori pentru a crea aplicații web, desktop și pentru mobile.

Angular a devenit unul din cele mai importante cadre de lucru din JavaScript pentru dezvoltarea aplicațiilor web, datorită avantajelor sale precum volumul redus de codare, integrarea mai ușoară și interfața declarativă a utilizatorului.

CF-67

„Sunt la început de drum în domeniul IT și m-a interesat în mod deosebit studierea tehnologiei Angular. Participarea la acest workshop cu un mentor de talie internațională m-a motivat să explorez acest domeniu şi mai în detaliu. Acum am acces la mai multe surse din care pot să îmi continui dezvoltarea capacităților.” ne-a povestit cu entuziasm Valeria, una dintre cursante.

Materialele de curs pot fi accesate la codelab.fun

Connect.IT este o comunitate concepută de Endava cu scopul de a conecta entuziaștii în IT. Inițiativa a devenit o tradiție pentru comunitate în organizarea dezbaterilor, prezentărilor, discuțiilor despre diferite tendințe și inovații din domeniu. De asemenea, comunitatea încurajează ca specialiștii să-și împărtășească cunoştinţele în domeniu și să se ajute reciproc în rezolvarea dificultăților tehnice pe care le întâmpină în lucru.

Urmăriți pagina de Facebook a inițiativei pentru a afla din prima sursă despre evenimentele ce urmează.