Astăzi, în cadrul unui salon de frumusețe din capitală a pornit un protest în urma măsurilor luate de către FISC. Patronul salonului a făcut un mesaj public pe Facebook, menționând că suma pe care FISC a solicitat-o pentru servicii este mult prea mare. În urma acestui protest, Serviciul Fiscal de Stat a venit cu o reacție.

„În procesul de monitorizare a activității saloanelor de frumusețe au fost constatați următorii indicatori: numărul clienților deserviți, numărul personalului de deservire implicat, venitul obținut, consumul de apă, energie electrică. Ulterior, în septembrie 2018 agenții economici monitorizați au fost invitați pentru participare la o ședință de conformare în cadrul căreia au fost prezentați indicatorii constatați în cadrul controalelor faptice, precum și informați despre necesitatea conformării voluntare la capitolul respectării prevederilor legislației fiscale prin efectuarea decontărilor bănești în numerar cu utilizarea echipamentelor de casă și control”, scrie Serviciul Fiscal de Stat, pe pagina sa de facebook.

De altfel, FISC susține că controlul a fost efectuat prin metode și surse indirecte, veniturile agentului economic fiind estimate reieșind din consumul efectiv de apă și energie electrică înregistrate în perioada estimării.

„În baza consumului de resurse (prin metoda comparației cu consumurile de resurse și numărul de clienți constatați în perioadele monitorizate de SFS: iulie-august 2018, octombrie-noiembrie 2018,) a fost determinat numărul de clienți care a fost deservit, aplicat prețul mediu pentru deservirea unui client și estimat venitul impozabil. În această ordine de idei, Serviciul Fiscal de Stat afirmă că toate acțiunile de administrare fiscală întreprinse în raport cu contribuabilul MICUSA-STIL S.R.L., corespund întocmai legislației fiscale”, afirmă FISC-ul.

Vezi și: Deținuți pentru o zi. Angajații unui salon din Capitală protestează inedit împotriva măsurilor de la FISC