(foto, video) UTM a participat la Festivalul cântecului, dansului și portului popular de la Cașin

01-1030×579

Mai mulți profesori de la Universitatea Tehnică a Moldovei au participat la Festivalul Cântecului, Dansului și Portului Popular, inițiat de UTM în cadrul Simpozionului internațional „Cucuteni 5000 REDIVIVUS: științe exacte și mai puțin exacte”.

Ajuns deja la cea de-a III-a ediție, Festivalul este susținut pe parcurs de primăria comunei Cașin, jud. Bacău, în frunte cu primarul Daniel Soroiu și cu sufletistul promotor al valorilor naționale Constantin Todose, care și-au manifestat bunăvoința și ospitalitatea și de astă dată, primndu-i cu brațele deschise pe participanții la festival, inclusiv grupul de profesori de la UTM – Valeriu Dulgheru, Sergiu Zaporojan, Ilie Manole, Victor Cobzac, Tudor Botin, Elena Boti, Valentina Stratan și Anatolie Ianachevici.

01-1030x579

A fost un eveniment cultural extraordinar, cu participarea mai multor colective artistice din satele Colibași și Costești – „Haiducii”, a cuplului Elena și Tudor Botin (Republica Moldova), satul Mahala, regiunea Cernăuți, Ucraina și din comuna Soveja, județul Vrancea, Dragoslavele, jud. Argeș, colectivului „Nemuritorii”, cunoscuților soliști Gabriela Comaneci – un nume de rezonanță în muzica populară românească, profesor de canto pentru copii, solistului ansamblului „Ciocârlia” din București Nicolae Datcu, maestrului Ilie Roșu ș.a.

05-1030x579

04

La fel ca și în edițiile precedente, acest eveniment cultural și-a atins scopul: de a uni cele două maluri ale Prutului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente