Administrația orașului german Bielefeld oferă 1 milion de euro celui care va demonstra că acest oraș nu există. Despre cum mai exact ar trebui să arate această demonstrație se specifică doar că nu există limite de creativitate. Totuși, sunt necesare dovezi incontestabile.

Oficialii orașului au declarat că vor acorda 1 milion de euro (1,1 milioane USD) persoanei care dă dovadă solidă a inexistenței sale. Pare ciudat? Ei bine, să o luăm de la capăt. Teoriile și zvonurile care zic că acest oraș nu există au pornit în anul 1994, atunci când un specialist în computere a lansat mai multe zvonuri (de fapt, erau niște glumițe pe seama unor idei conspiraționale) precum că orașul Bielefeld este doar o percepție a unui grup de oameni misterioși.

Oficialii regionali, însă, pornind de la zvonurile specialistului au încercat în acest mod să promoveze localitate.

Apropo de zvonuri, sună ele cam așa: Cunoașteți pe cineva din Bielefeld? Ați fost vreodată la Bielefeld? Cunoașteți pe cineva care a fost vreodată la Bielefeld?

O glumiță la acest capitol a spus-o chiar și cancelara germană Angela Merkel, menționând ceva despre existența orașului Bielefeld, care se presupune că se află la aproximativ 330 de kilometri (205 mile) la vest de Berlin.

Așadar, dacă ești interesat, îți dorim mult succes în căutarea și descifrarea consiprației (Google te va ajuta mult la acest capitol) și ține minte toate dovezile tale sunt așteptate până pe 4 septembrie (legătura cu oficialii o poți face aici).