Un parc tematic francez a născocit un plan de colectare a gunoiului parcă rupt din Game of Thrones. Începând de luni, șase ciori dresate se vor alătura personalului de la Puy du Fou ca să adune mucuri de țigară și gunoi de pe replica citadelei medievale și de pe acoperișurile din paie ale falsului oraș viking.

Ciorile sunt cunoscute ca fiind inteligente, în special ciorile de câmp, verii coțofanelor, corbilor și stăncuțelor, pe care Puy du Fou le angajează. Recunosc fețele, folosesc unelte și transferă comportamentul altor ciori. Se droghează prin frecarea cu furnici pe aripi și au atacat atâția oameni încât un cercetător a făcut o hartă a tuturor incidentelor care e absolut terifiantă.

Conceptul de dresare a ciorilor ca să colecteze gunoi a devenit popular datorită tehnologului Josh Klein într-un discurs TED bazat pe teza sa de la NYUs Interactive Telecommunications Program. A creat timp de un deceniu întreg un sistem de dresaj al păsărilor din specia corvidae care a avut un succes limitat, fiind făcut în medii închise cum ar fi apartamentul său din Brooklyn. „Dificultățile în genul ăsta de treabă le reprezintă construirea unei mașinării care să identifice gunoiul versus orice altceva, și în convingerea ciorilor să o folosească”, a spus el pentru VICE.

Pentru moment, procesul din spatele păsărilor gunoiere de la Puy du Fou este un mister. Parcul nu a răspuns cererii despre cum și-au antrenat noii angajați, scrie vice.ro.