Parlamentare noi: PSRM nu va candida în diaspora și va schimba candidatul în circumscripția 33

10398387

PSRM va înainta aceeași candidați în circumscripțiile electorale, care au luptat pentru mandate și în luna 24 februarie. Totuși, în cazul Chișinăului. Svetlana Popa „își va încerca norocul” și în circumscripția 33, după ce a pierdut în februarie în 32, în fața lui Mihai Popșoi. Totodată socialiștii au spus că nu vor avea candidat în circumscripția 50, Diaspora de Vest, unde a câștigat Maia Sandu.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, președinte al PSRM, la Nisporeni ar urma să candideze Pavel Artamonov, care a candidat și pe 24 februarie la alegeri. Circumscripția a fost câștigată de către Vlad Plahotniuc, cu 20 de mii de voturi, urmat de Ion Terguță, candidat din partea PAS, care a luat 5311 de voturi.

Artamonov a luat 1877 de voturi.

În circumscripția 33, unde a câștigat Andrei Năstase socialiștii o vor înainta pe Svetlana Popa.

Svetlana Popa a candidat în februarie în altă circumscripție din suburbii 32, unde fost pe a doua poziție în februarie, având 6500 de voturi, fiind întrecută de Mihai Popșoi de la ACUM, care a luat 9800 de voturi.

În Transnistria, socialiștii vor avea același candidat, Vitalie Eftodi, care a luat 4663 de voturi. Câștigător a fost declarat în februarie Viorel Melnic, cu 11961 de voturi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente