Cine va candida din partea PDM la Nisporeni, circumscripție câștigată anterior de Plahotniuc

pdm-2-920×518

Candidatul Partidului Democrat din Moldova pentru circumscripţia Nr. 17 Nisporeni este preşedintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeş.

Anunţul a fost făcut astăzi de către deputatul democrat, Pavel Filip în cadrul unei emisiuni de la postul Radio Moldova.

„În urma discuţiilor cu colegii din partid am hotărât că la Nisporeni va candida domnul Verdeş”, a declarat Pavel Filip.

Ghenadie Verdeș a fost ales în funcția de președinte al raionului Nisporeni la 14 septembrie 2017. Conform declarației de avere și interese personale, în 2018, Ghenadie Verdeș a obținut un salariu total de peste 166 de mii de lei, iar soția acestuia – peste 108 mii de lei. Familia are în proprietate două terenuri agricole și unul extravilan, un apartament care valorează 190 de mii de lei și un automobil Renault Scenic pentru care a indicat o valoare de zero lei. De asemenea, Ghenadie Verdeș are de achitat, până în 2023, un credit de 250 de mii de lei luat în 2013, scrie ZdG.

De asemenea, fostul premier a specificat că PDM încă nu a hotărât cine va candida din partea formaţiunii la primăria Chişinău.

Amintim că alegeri parlamentare noi urmează să se desfăşoare în patru circumscripţii pe 20 octombrie, concomitent cu alegerile locale. E vorba de circumscripţia Nr.17 Nisporeni, unde a fost ales Vladimir Plahotniuc, circumscripţia Nr.33 care cuprinde suburbiile Chişinăului, unde a fost votat Andrei Năstase, circumscripţia Nr.48 care cuprinde localităţile din regiunea transnistreană, unde oamenii l-au ales deputat pe Viorel Melnic şi circumscripţia Nr.50 Europa de Vest, unde a fost votată Maia Sandu.

Cei patru deputaţi şi-au depus mandatele. Maia Sandu şi Andrei Năstase au renunţat la funcţii în favoarea fotoliilor din Guvern. Viorel Melnic a renunţat la mandat, motivând că „rolul deputaţilor independenţi este redus la zero”, iar Vladimir Plahotniuc şi-a depus mandatul de deputat după ce a fugit din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente