Întreprinderea MoldData va dispărea. Cum va fi reorganizată instituția

7

În contextul reformei administrației publice, autoritățile intenționează să fuzioneze Instituția publică „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” și Întreprinderea de stat „MoldData”. Prin urmare, toate drepturile și obligațiile vor fi transferate către persoana juridică absorbantă „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”.

Potrivit autorităților, proiectul constituie o etapă de consolidare a centrelor de date în sectorul public ceea ce va îmbunătăți calitatea serviciilor IT prestate autorităților publice, scrie bizlaw.md.

ÎS „MoldData” a fost fondată în anul 1993, numită iniţial Centru Republican de Informatică. Întreprinderea este specializată în elaborarea sistemelor informatice pentru administraţie şi business, menite să optimizeze atât procesele de luare a deciziilor, cît şi activitatea curentă de management.

Instituția Publică „tmolServiciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” a fost creată în 2018. Serviciul este o instituție publică a cărei activitate are scopul de a asigura administrarea, menținerea și dezvoltarea infrastructurii de tehnologie a informației, Sistemului de telecomunicaţii al autorităţilor administraţiei publice, ca parte a reţelei de comunicaţii speciale și a sistemelor informaționale de stat, gestionarea infrastructurii unice a cheii publice a Guvernului, precum și implementarea politicii statului în domeniul securității cibernetice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente