(video) Toți profesorii de la Liceul Prometeu din Capitală și-au dat demisia. Elevii și cadrele didactice vor merge la o altă școală

imperatrix.obscura_21911041_176563619579063_8487181261834551296_n

Toți profesorii de la Liceul Prometeu-Prim din Chișinău au semnat astăzi o cerere de demisie. Conform legii, aceștia vor lucra încă două săptămâni, adică până pe 2 septembrie.

Anunțul a fost făcut de fostul director al liceului Aurelian Silvestru, în fața părinților și elevilor liceului.

„Acesta nu înseamnă că elevii au rămas fără instituție. Pe parcursul verii când am văzut ce se întâmplă am făcut tot posibilul pentru a reorganiza această școală primară în liceul de creativitate și inventică Prometeu Pro-talent. Am sprijinul ministerului, am aprobările, am înregistrarea la Registrul de Stat al acestei noi instituții de învățământ, care-și va continua activitatea cu aceeași elevi, aceleași cadre didactice, dar fără cei doi asociați care încearcă să ne pună bețe în roate”, a menționat Aurelian Silvestru.

Vedeți momentul în care colectivul și-a dat demisia în videoul de mai jos:

Reamintim că, la 3 iulie, după 28 de ani de activitate, Aurelian Silvestru a fost demis din funcția de director al Liceului „Prometeu” din Chișinău, de către alți doi fondatori ai instituției, Stepan Cioclea și Nicu Roman, în urma unui conflict de interese, după cum afirmă ultimul. Astfel, pe 13 august, a avut loc cea de-a doua etapă a unui concurs public desfășurat pentru ocuparea funcției de director al Liceului „Prometeu”, la care au fost intervievați trei candidați aleși în prealabil de comisia de concurs.

Concursul a fost lipsit de transparență, mass-mediei și unor profesori ai liceului fiindu-le restricționat accesul. Mai mult decât atât, evenimentul nu s-a desfășurat la liceu, ci pe str. Nicolae Iorga, 20, unde își are oficiul unul dintre fondatorii liceului, Stepan Cioclea, director „Planta-Vin” SRL.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente