Aeroportul Internațional Chișinău și-a schimbat proprietarul, sau mai bine zis proprietarul companiei care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit unui comunicat de presă, noua companie este NR Investment LTD, o companie din Guernsey, Insulele Canalului Mînecii, teritoriu sub dominionul Marii Britanii.

În 2016, RISE Moldova scria că în doar trei ani, de când a luat în concesiune Aeroportul Internaţional Chişinău, firma Avia Invest SRL şi-a schimbat de trei ori proprietarii. Ultimul acţionar majoritar este o companie offshore din Cipru al cărei beneficiar este un afacerist din Moscova. Și membrii Consiliului de Administraţie al Avia Invest au fost înlocuiți. Printre ei se numără acum și Ilona Șor, mama vitregă a lui Ilan Șor, primarul din Orhei anchetat în dosarul „Jaful Secolului”.

JurnalTV scria la mijlocul lunii Iulie că Grupul AEON al lui Roman Troțenko, după schimbarea puterii în Moldova, manifestă din nou interes față de obținerea concesionării Aeroportului Internțional Chișinău, scrie publicație rusească „Kommersant”. Troțenko a început deja negocierile cu reprezentanții lui Ilan Șor, care controlează Avia Invest, beneficiara concesionării. Pe moment, părțile nu s-au înțeles la preț din cauză riscului politic foarte înalt din Republica Moldova.