„Veșnicia s-a născut la sat”. Cum a fost pictată o stație de așteptare din satul Bravicea

pictura bravicea

Recent, a fost pictată stația de așteptare de la intrarea în satul Bravicea. A făcut-o voluntar Cristina Joreanu, o tănără din Chișinău, stabilită de patru ani la Bravicea.

Chiar dacă pictează de mult timp și nu este la prima experiență de acest gen, la Bravicea a făcut-o pentru prima oară, potrivit expresul.md.

A motivat-o chiar celebra frază a lui Lucian Blaga: „Veșnicia s-a născut la sat”.

„Am făcut mai multe schițe, cum aș vedea eu acestă stație, și, împrenă cu domnul primar, am ales-o pe cea mai portivită”, povestește tânăra.

Nu i-a fost greu să aplice culorile pe pereți, mai ales că acestea sunt de calitate. A lucrat câteva zile, cu multă plăcere și entuziasm.

pictura bravicea

„Am primit doar cuvinte de laudă, ceea ce m-a motivat și mai mult să realizez o lucrare fumoasă. Am pus mult suflet în ea”, a făcut o remarcă Cristina Jornea.

De notat că inițiativa de a da culoare stației de așteptare aparține primarului de Bravicea, Alexei Zatic. ”Am văzut poze cu diverse stații în internet. Mi-a plăcut mult și m-am gândit să aducem și noi culoare în localitatea noastră. Cristina Joreanu a fost cea care ne-a susținut ideea”, a spus primarul.

Și Cristina Joreanu, și Alexei Zatic speră că stația va fi păstrată de către localnici și va bucura ochii trecătorilor mult timp de acum înainte.

Autoare: Natalia Junghietu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente